Quinta Vale do Fojo

In de buurt van onze Quinta kan je verscheidene wandelingen maken of een bezoek brengen aan één van onderstaande plaatsen. Dit kan met de auto of met de trein vanuit Carregal do Sal of Santa Comba Dão.

De meest bekende ecopista van Portugal is waarschijnlijk de Ecopista do Dão. Dit wandel- en fietspad is prachtig aangelegd over de oude spoorlijn Linha do Dão. De bijna vlakke route van 49 km loopt van Viseu naar Santa Comba Dão in Midden-Portugal. Het pad is helemaal geasfalteerd.

Parada - Carregal do Sal
Parada - Carregal do Sal
Parada is een Portugese parochie in de gemeente Carregal do Sal, met een oppervlakte van 11,67 km²[1] en 744 inwoners (volkstelling 2021)[2]. De bevolkingsdichtheid is 63,8 inwoners per km².

Het behoorde tot de uitgestorven gemeente São João de Areias en op 07 september 1895 werd het onderdeel van de gemeente Carregal do Sal.
Viseu
Viseu
Viseu is een stad en tevens een district in Portugal. Viseu heeft een grote economische groei ondergaan met name op het gebied van telecommunicatie, industrie, handel en onderwijs. Viseu ligt in het noorden van Portugal en is het kruispunt tussen de zeehaven van Aveiro in de Atlantische kust en Salamanca. Wijn is een belangrijk product in deze regio. De stad is rijk aan kloosters, kapellen en kerken en heeft een historische wijk, Centro Historico. Deze wijk heeft smalle straatjes, verborgen stee
Coimbra
Coimbra
Coimbra ligt tussen Porto en Lissabon en was in de middeleeuwen voor een tijd de hoofdstad van het land. Tegenwoordig staat Coimbra vooral bekend als een belangrijke universiteitsstad, met de oudste universiteit van het land.

Coimbra is dan ook een gezellige stad met veel cafés en restaurants, maar je vindt er ook veel historische gebouwen terug. Die gaan soms zelfs terug tot de tijd toen de stad door de Romeinen nog Aeminium werd genoemd.
Serra da Estrela
Serra da Estrela
De Serra da Estrela, gelegen in de regio Centro (regio Beiras), duidt de bergketen aan waar de hoogste hoogten van het vasteland van Portugal zich bevinden. Het hoogste punt, met 1993 meter hoogte en Torre genaamd, maakt het de op een na hoogste berg van Portugal (alleen de Pico-berg, op de Azoren, overtreft het met 358 meter). Het maakt deel uit van de grotere bergketen genaamd Sistema Central, in het subsysteem aangeduid als het Montejunto-Estrela-bergsysteem, dat zich ontwikkelt in een zuidwe
Aveiro
Aveiro
Het maritieme Aveiro wordt ook wel Portugees Venetië genoemd en ligt aan de oever van een kustlagune. De felkleurige moliceiros (traditionele boten) varen door de kanalen van de stad en in het oude centrum van Aveiro staan gebouwen met traditionele azulejo-tegels.
Fatima
Fatima
Fátima is een klein stadje in Portugal, gelegen in het centrum van het land, in het district Santarém, ongeveer 120 kilometer van Lissabon. Het heeft een bevolking van iets meer dan 10.000 inwoners, maar het is een van de beroemdste toeristische bestemmingen in Europa, omdat het hier was dat in 1917 de Maagd verscheen aan drie herders, in het gebied van Cova da Iria. Na de bevestiging van de Mariaverschijningen door de katholieke kerk, werd een kapel gebouwd ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Fati
Obidos
Obidos
Obidos, een dorpje dat zo mooi is, dat koning Alfons II het in 1210 aan zijn koningin schonk. Dit geeft Obidos de bijnaam ‘The Town of Queens’. Mis dit mooie dorp in Portugal niet, met haar witte huisjes, geschilderde muren en kleurrijke bloemen. Beklim de kasteelmuren, bezoek eén van de mooie kerken of dwaal rond door Obidos.
Nazare
Nazare
Nazaré is een prachtig vissersdorpje dat, beetje bij beetje, wordt een van de meest toeristische plaatsen in
Portugal. Naast het feit dat het een Oud bedevaartsoord, hebben prachtige zandstranden Blanca, een zeer zorgvuldig
historisch centrum en een benijdenswaardige gastronomie, erin De hoogste golven ter wereld zijn
geregistreerd, waardoor het een droom van een surfer is. Voor dat alles en meer is het een bezoek waard
compleet en vandaag vertellen we je wat je moet doen en wat je moet zien in